lördag 9 november 2013

Omgång 7 - Vinduschen (MickeL)


Äntligen torsdag igen! Det var inte mer än en vecka sedan, ganska precis för sju dagar och 45 minuter sedan som delar av Panta gangstas sammanstrålade för uppvärmning inför premiärmatchen i Stockholm Cup. Kan någon förklara hur en vecka kan kännas som en evighet? Men nu så var det äntligen dags att slita upp pilarna ur fodralet, trimma mustaschen, vattenkamma ryggen och förbereda sig på bästa sätt inför den stundande matchen mot ACDC.

Marsen högg som en svulten gädda på förslaget att värmning skulle ske på Söderbiljarden och var självklart först på plats, tätt följd av VärmarVegas och ÜberWallin. Den sedvanliga dubbelklockan genomfördes med konstant gnällande från Über som dock stoltserade med skinande nya pilar medan Gäddan praktiserade intervallträning till och från tavlan vilket tillslut bringade guldmedalj i denna gren.

Allt gick enligt plan, sena ankomster började anmälas från övriga lagkamrater, korvar trycktes ner i glupska käftar och en och annan öl slank väl ner också. När man inte trodde det kunde bli bättre i både kropp och själ så glider Kingen in. King Dammerto har likt en puma slickat såren från föregående seriematch och möter oss med ett brett leende samtidigt som han med stark stämma beställer in en Söderbiljarden Special från en smått skärrad barflicka. ”Ett glas rött, en näve jordnötter och en high-five, sen är jag nöjd!”. Efter denna tvåstjärniga middag så var Mr. Gourmet unstoppable, pilarna smattrade i tavlan, eventuella tvivel på form undanröjdes och stämningen nådde gluteus maximus nivå.

Veckans coach till ära, ”Walle-ehh-sa-jag-att-jag-skulle-vara-coach-och-ta-ut-lag-jag-har-fan-inga-matchpapper” kopplade på storcharmen och lyckades lura till sig ett fräscht protokoll från baren och med stor koncentration och fenomenal baktanke rafsade han ner kvällens lag som skulle göra stordåd.

När vi väl dök ner på Mini kändes det som att inget kunde stoppa oss. Coach ”oförberedd” attackerade baren blixtsnabbt med en rysk nacksving runt trappräcket tätt följd av Vingliga Vegas och två stadiga wirrepinnar hälldes upp inför match.  Sen gick startskottet. Wallin och Vegas fullkomligt dominerade i skitsnack, allmän disträ och taskig träffbild men lyckades ändå plocka hem både dubbeln och efterföljande singlar rätt komfortabelt.

Björn ”Jag-kommer-sent-som-fan-sätt-mig-i-sista-block” klockades in på 19:10, personbästa denna säsong och blev sedermera framröstad till kvällens clown då han under hela matchen visade sig ha båda rockärmarna fyllda med hittills obeprövade trick. Vi återkommer till det.

Andra block bestod av Gäddan och Gourmet som bokstavligen röjde skiten ur tavlan. Matchen avslutades stabilt med två korta set och det började viskas i lokalen, har de toppat laget, mutat motståndarna, käkat jordnötter? Något måste de minsann ha gjort. Och singlarna fortsatte i samma tempo. Full fart framåt med både korta och långa set levererade från Gäddan som var lika stabil som Nitroglycerin i dess mest rena form. Gourmet däremot gick det ingen nöd på. Efter vindusch, tandtråd och spår av nötter i skägget gick han loss som aldrig förr och fullkomligt förnedrade allt och alla. Resultatet blev en stabil tre-nolla även i block nummer två.

Dags för tredje block, förmodligen det tidigaste tredje block som någonsin spelats i Pantas historia och det var ju bara ren flyt att SSDC-Champ hann slita sig från jobbet för att hinna till plankan i tid. Med en ny ryggrad stöpt i titan och självförtroende som en överlägsen utomjording skulle nu minsann spjuten naglas i tripplar och dubblar. Innan match kände dock Clown Björn att det var dags att höja stämningen ännu ett snäpp. Utan minsta förvarning fyllde han mun och lungor med en halv pava rött och skred till verket. Det som sedan skedde skulle få en blåval att bli mörkblå av avundsjuka och maken till frustning har sällan skådats. Varjefall inte på söder. Vinet duschades ut i fenomenala formationer ur de flesta kroppsöppningar och tyvärr stod Gourmet precis i skottriktningen. Illa vald position minst sagt. Ett telefonsamtal med närmaste kemtvätt, ner med brillor och kashmirskjortan i tvättpåse och problemet var löst. Åtminstone för stunden.

Åter till matchen, SSDC-champ och Frustarn kämpade på och vann utan större ansträngning dubbeln. I singlarna blev det dock större dramatik. Champ verkade helt ur slag, förmodligen totalt slutkörd efter helgens bravader och misärspelet tog sin början. Trots hela lagets fulla support i form av allmänt sladder, ofokus och syrliga kommentarer lyckades han inte få till det magiska spelet från helgen. Kvällens första förslust var ett faktum.

På banan bredvid tappade Frustarn helt fokus och det verkade som att han hellre ville köra korttrick med skrivaren än att kasta pil. Efter mycket om och men lyckades han ändå knyta ihop kulpåsen och ta hem segern. Snyggt jobbat.

Summa summarum, ännu en seger för Pantas Pojkar, nu börjar det bli en lång svit minsann. Kvällen avslutades med ett potpurri av mimik, lyteskomik och Evert Taube tolkningar och en märklig förnimmelse av en längtan till nästa torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar