lördag 26 oktober 2013

Omgång 6 - Mongolisk Magsyra (Marcus)





Mongolia twelve points, Mongolie douze points

Ner för den galna och rent ut sagt livsfarliga trappan, sväng höger två gånger, gå rakt fram och du är snart framme vid platsen där vi för första gången hörde den fantastiska storyn ur novellsamlingen "Finnen och Mongolerna". En vacker och humoristisk berättelse om den perfekta efterfesten. Jarre Piano tar oss med på en episk resa där den kramgoa finnen korkar upp vodka med två törstiga mongoler i en svarttaxi någonstans i Stockholms förorter. Glimrande berättarkonst, spännande karaktärer och bedårande värme får oss åhörare att tappa kontrollen. Denna skrattfest blev startskottet på kvällens blöta shotkalas.

Omgång 6 gav oss den stora äran att välkomna Faster A till vår nybyggda arena. Och vilket skrytbygge!?! Nere i grottan har nämligen byggarglädjen nått oanade höjder. Byggfirman "Shoot me in the head por favor" har med stor precision vänt upp och ner på alla naturliga vinklar. En bragd som vittnar om gravt tablettmissbruk från byggherren själv. Enligt byggkonstens alla regler har man snett lyckats borra sig in i snickerivärldens finrum med hjälp av det eleganta mästerverket "den lilla hockeyklubban". Ren och skär magi i byggkretsar runt om i världen. Tror även byggfirman har stora chanser att kamma hem "den skrikande plåtfågel" på designgalan i Geneve i december. Branschtidningen Plåt&Sånt hyllar unisont den iögonfallande delikatessen "två plåtar" som numera smyckar O'Connells förövrigt trista golv. Tyvärr blev det bara en hedrande fjärdeplats för "Ursutluckan" i Snickeri-VM i Bahrain för en månad sedan. Trist.

Innan matchen kunde börja måste tydligen en viss förvirring bryta ut. Marsen fick ett litet psykbryt då banorna tydligen blivit bokade av ett annat gäng. Ilskan dämpas snabbt då Mr Rättvik ruuumblade igång i falsett och decibelmätaren blinkade rött. På middagsbordet stod en tallrik med Syriens billigaste grillskrap. Vidbrända potatisskal serverad med sjukt stark sås fick alla kostcirkelsanalytiker att göra frivolter av upphetsning. Grillskrapsmöken var enligt juryn ett strå vassare än chilivarianten som vi lär oss känna igen. Rivig och rå doftbalans med robust efterton var juryns motivering. Matcharrangören Bobbo Krull meddelade motståndarna att vi i stort sätt kommer följa matchschemat. Vi får se liksom. Björn deklarerade också FEL i panelen vilket dokumenterades på ett helt A4. Sådärja, då kör vi.

I kvällens Pantatrupp fann vi 6 stycken överjästa övermän med ökänt dåligt ölsinne. Vegas, Piano, Marsen, Rättvik, Pigman och Jagjobbarhemmamedostbågarpåmagen Carlén. Inte mycket till lag men den fulla närvaron imponerade. Enligt stdf.orch så vann vi med 8-1 och Rättvik kastade jävligt många tons. Matchens bästa dubbel var utan tvekan Fireball/Lakritsshot som helt och hållet stod för underhållningen. Vad alla undrade då lagbilden presenterades är "vem faan är mannen i mitten?" Troligtvis Sture Bergwalls elaka bror som kvickt flytt från Säters tristess. Tydligen var han advokat. Följ gärna TV3s Efterlyst några veckor så har ni snart svaret.

Betyg: 5 mongoklappar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar