lördag 12 oktober 2013

Omgång 4 - Pavlovs hundar (MickeL)



Tjong i buljongen så var det torsdag igen. Det känns knappt som man hunnit tvätta av sig resdammet från svalbard innan det var dags för Pantas pojkar att samlas i grottan igen. Grottan, som utan vår vetskap tydligen hade passat på att anmäla sig till Kirgistans publicsuccé ”Misshandla mig tills du spyr” visade upp sig från sin sämsta sida. Förtruppen välkomnades med en hej-kom-och-hjälp-mig-kram men möttes av idel hån och en bred örfil från Vegas. Walle langade in en mullbänk och accepterade helt enkelt läget.

Uppvärmningen var igång och Walle Mullbänk visade med hela handen hur man sopar banan med en svajig motståndare. Det var ingen hejd på tripplar och dubblar, lokalen fylldes med förakt och en bra känsla uppstod. Sen hördes små tassande steg i trappan. Försiktigt närmade sig en skepnad, osäker på tillvaron tornade han upp sig i ingången och brast ut i ett ”va-i-helvete-är-det-här” när han såg the remake disaster. Ni vet alla vem jag pratar om, allas vår Belgian waffle smyger in långt ifrån obemärkt. Förtruppen uppnådde nirvana och enades om att om man blundar är ju ändå lokalen helt okej.

Match! Motståndarna hade besviket stampat sönder hålfotsinläggen på de nya avståndsmarkeringarna och Waffle klargjorde att så länge vi håller oss på nedervåningen är det okej att stå var fan man vill när pilarna kastas.

Först fram i strålkastarljusen var Waffle och Vegas som några minuter innan smuttat på lite Fireball och dragit på sig gin-deon. Motståndarna trillade baklänges av ångorna och var chanslösa. En enkel tre-nolla och det var dags för singlar.

Waffle dominerade från start och avslutade med att hälla rejält med sirap på en övergräddad våffla. Med ett snett flin satte han spiken i hundkojan med en finfin 16-pilars. Härligt!

Vegas mötte killen som missuppfattat spelformen och som istället för 501 körde en egen variant på känguruklocka. Inte helt lätt att hålla koncentrationsnivån på topp men efter tre set stod Vegas högst upp på aluminiumramen och tackade för match.

Block två representerades av Micke ”Soprano” och Mullbänk som med ett överdrivet långsamt och stundtals riktigt dåligt spel inte kom någon vart. Vegas som hade fått välja att skriva dubbeln eller en av de efterföljande singlarna visade återigen på usel känsla och valde dubbeln. Bad choice! Det började dock riktigt bra, om än långsamt med två set till Soprano och Mullbänk men sen vette fan vad som hände. Skrivar-Vegas boffade bort sig med sista slatten av GHB och kvicknade inte till förrän motståndarna, en timme senare tackade för matchen och förlusten var ett faktum.

I singeln körde Mullbänk favorit-i-repris när han på brett Borlängemål startade matchen med ”Är ni redo att rumbla?” Nya klubb-slogan måhända? Efter 5 tajta set fräste han ut snuset och gick som stolt vinnare ut ur bataljen.

Värre var det för Soprano som inte riktigt lyckades hitta sitt magiska spel från förr. Pilarna hade svårt att hitta rätt och efter bra spel från motståndaren fick Soprano bära hundhuvudet till hejarklacken som vid det här laget hade tankat på rejält. Besvikelsen var stor.

Spänningen var olidlig och det var äntligen dags för sista block. Jari som precis halkat in från kullerstenarna skulle fajtas tillsammans med BastuBjörn för vinst. Allt annat var otänkbart. Efter en enkel tre-nolla i dubbeln blev det nog fyra eller fem knogknackningar för mycket mellan Jari och Bastu för singlarna var ingen rolig historia att återge. Varjefall inte för Bastu.

Jari, stabil som den finne han är, krossade helt enkelt sin motståndare och kunde återgå till sin Fireball utan att ens behöva höja på ögonbrynet.

Bastu klagade på värmen och försökte hela matchen att kasta rakt men misslyckades fatalt de första två seten. Sen blixtrade han till och öste vatten på aggregatet, snabbt blev det 2-2 och spänningen var olidlig. Sista set blev dock en rejäl tarmsköljning där Bastu fick torka svetten ur knävecken och erkänna sig besegrad.

Inalles, en rolig match där Pantas Pojkar kunde höja nävarna i skyn efter en stabil 6-3 seger och blicka framåt mot nästa härliga torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar